432

Els canvis-Flors de Bach

La vida esta plena de canvis. El fet de la concepció de la vida ho es, tant pel futur nadó com per la mare.
La vida també es un canvi constant tant físic, mental, emocional, com espiritual o ideològic etc.
Anar a l escola, a la universitat, iniciació o canvi de feina, canvi de domicili, de població, d’amics.

La majoria de canvis son bons o per millorar. Anem endavant a base de canvis. Però n’hi ha que son forçats, no desitjats i que poden provocar molt de dolor, rebuig o traumes. D’aquest tema ja n hem anat parlant aquests mesos per tant no en tornarem a parlar.

Però els canvis, encara que siguin positius, hi ha persones que no els poden gestionar be i els crea malestar o ansietats.
També hi ha persones que parlant de les particularitats del seu caràcter o manera de fer, manifesten “jo soc així i no puc canviar”. Això es cert si així es vol, però si tenim autoconeixement i volem canviar o millorar algun aspecte propi, amb un propòsit, convicció i esforç ho aconseguirem. Si tot canvia al nostre entorn, també podem canviar nosaltres i de fet sense adonar-nos-en, també canviem.
Diuen que a la vida no se’n surten millor ni els mes llestos, ni els mes bonics, ni els mes ràpids, sinó els que s adapten millor als canvis.
Reflexionem sobre els canvis de la nostra vida, veureu que son moltíssim i analitzeu la capacitat d’adaptació o les reaccions que heu tingut en cada moment i els resultats obtinguts. També podeu imaginar altres reaccions i pensar si les coses haurien pogut ser diferents. Aquest es un exercici que no pretén neguitejar, ni fer sentir malament, sinó al contrari, aprendre a conèixer-nos, a controlar i a millorar la nostra vida.
Per la falta d adaptació als canvis hi ha un tractament concret, però la cosa no es tan senzilla. Hem de saber el perquè una persona no s’adapta a un canvi, si te por, complexe, si es una persona molt influenciable o dominant i si li provoca dolor, angoixa o ràbia, per exemple. Hi ha moltes possibles combinacions que cal tenir en compte per obtenir un bon resultat.

Carme Beltran Boix

Comparteix!