3-antibes-neige

Antibes-Alps Marítims i a la regió de Provença

Destaca l’amabilitat de la seva gent i la manera que fan que et sentis com a casa. Un gust exquisit en decorar les seves botigues i comerços, tot fa olor d’ espigol i als sabons artesans que tan bé elaboren. La seva famosa “olivada” crema per untar el pa o afegir a qualsevol guisat té un gust exquisit.
Quan marxes d’ Antibes, saps que tornaràs.

Antíbes (nom català i occità ) és un municipi francès, situat al departament dels Alps Marítims i a la regió de Provença.

Antibes és preciós. Ple de jardins i antiguitats Gregues i Romanas, es una ciutat impressionant.

A la costa de la Riviera francesa Antibes es troba entre Cannes i Niça. Té el toc especial d’una ciutat petita però està perfectament connectada per tren amb dues de les ciutats més visitades del sud de França.

El seu castell medieval ha estat transformat en Museu dedicat a Picasso. Aquest museu compta amb obres modernes i contemporànies. La primera planta està dedicada en exclusiva a obres de Picasso: pintures, escultures i ceràmica que va realitzar al castell mentre va viure el 1946. Altres obres que es poden veure en la col.lecció inclouen treballs de Stael, Ernst, Miró, Léger, Hartung, Atlan, Richier, Adami, Modigliani, Saura, Cesar, Arman i Alechinsky.
Hi ha altres museus com l’arqueològic, un museu de la caricatura, el museu de Napoleó, i dos museus dedicats a acontecimientoes locals i la història d’Antibes.

¡Els mercats a l’aire lliure! Hi ha fins a quatre diferents tipus de mercats al llarg de l’any. El mercat dels Artesans se celebra al Cours Messéna després de les 3 de la tarda els dijous, divendres i diumenges ia partir de les 4 i mitja els dissabtes. Té lloc des Setmana Santa fins al setembre. Hi ha diversos mercats d’antiquaris: a la Place Audiberti – els dijous i dissabtes, a la Place Nationale – els dijous i dissabtes, en el Boulevard d’Aiguillon-els dijous, i a Antibes-les Pins – els dissabtes.
També hi ha un mercat típic provençal meravellós des de l’1 de juny fins al 31 d’agost al Cours Masséna cada dia menys el dissabte.

A l’abril se celebra la Fira d’antiguitats i antiquaris d’Antibes. Porta creixent des de 1971 i és avui dia una de les fires d’antiguitats més importants de França. Més de 130 expositors ofereixen mobles, joies, pintures i més productes d’arreu del món.
En Antibes se celebren festivals durant tot l’any.
En juny pot veure la desfilada de les flors i gaudir de bandes de música locals a la festa que es coneix com la Batalla de les flors; també pot saltar sobre fogueres per demostrar el seu amor al Festival de Sant Joan. Al juliol pot celebrar els Festivals de Sant Pere i el de Notre Dame de Bon Port. I a la tardor pot visitar el festival de la premsa del raïm o entrar en calor al festival de la castanya rostida al novembre.
Antibes està envoltat de ports i de 48 platges. Passegeu per la sorra, gaudi dels passejos marítims i dels vaixells.

Marta Texidó

Comparteix!