IMG-20210517-WA0008

ARÇ BLANC

Sóc bell entre les flors”

Significat: simbolitza la superació de les dificultats

Virtut: Transformació

Planeta: Saturn

Element: Aire

Nascuts entre:  el 13 de maig i el 9 de juny

MITOLOGIA

L’esperit de l’arç blanc és una dama blanca i modesta que guarda la seva esplèndida bellesa amb espines esmolades, i només es despulla completament una breu temporada al final de l’hivern. En primavera llueix el seu vestit més preciós, d’una pura i lluminosa blancor, realçada pel verd clar de les seves fulles noves. 

Pels celtes, l’arç blanc era l’arbre de les fades. Es creia que, quan apareixia l’arç, en mig de boscos de roures, freixes i arços, havies trobat la llar de les fades.  

Arbre de nans i druides, marca l’entrada a l’altre món en la mitologia celta. Estava associat a la deessa Olwen, la del blanc rostre. La deessa Olwen representa la vida existent que ve després de l’hivern i de la foscor. Ella  uneix el cel, el Sol i la 

Terra que cada mes de maig baixa per portar-nos els raigs de Sol i les flors. 

És un dels arbres que han mantingut millor el seu caràcter sacre per tot Europa.   El seu simbolisme té a veure amb vàries de les seves característiques: pot viure més de 500 anys, té unes arrels molt fortes i una fusta molt dura. Els grecs l’anomenaven krataios, κραταιός, que significa força i vigor.

Les espines d’aquest arbre creixen verdes i suaus, i després es fan fortes i dures. Es fan tan fortes que a Rússia els fusters les empraven com a claus. Són temudes pel dolor que provoquen, alhora que s’ha considerat que fan dormir; com ho relata una famosa llegenda de la Saga dels volsungs, (text de la fi del s.XIII), on l’heroi Sigurd (Sigfrid) adorm amb una espina d’arç blanc la bella però esquerpa Brynhildr (Brunilda); i a rondalles com La bella dorment del bosc, la qual s’adorm –tant en la versió francesa de Perrault (La belle au bois dorment) com en l’alemanya dels germans Grimm (Dornröschen)– en punxar-se amb el fus de filar, el típic instrument fet amb aquesta fusta.

 INTERPRETACIÓ

El significat celta d’aquest arbre ens parla sobre l’ equilibri i la dualitat. L’arç blanc està ple de contradiccions, i cap va passar desapercebuda pels celtes. Al maig l’arç està en el seu màxim esplendor amb flors de gran bellesa, que broten fermament entre les grans i letals espines .

A més a més l ‘arç blanc està impregnat d’energia masculina, però històricament és un símbol de fertilitat i està associat amb els  aspectes de la deessa femenina, (mare, donzella, bruixa ).

Què volen dir totes aquestes contradiccions? L’arç blanc és un testament permanent de la idea de dualitat; és una perfecta representació del concepte de yin i yang. Els celtes van entendre el poder de l’ equilibri. L’arç blanc ha de ser respectat en tota la seva diversitat: és un símbol d’unió d’oposats, i serveix com un missatge per tal que acceptem millor tot allò que no és convencional. 

Les persones arç

Les persones arç blanc en l’astrologia celta no són sempre el que aparenten, en el seu interior són força diferents. Posen a prova el refrany “No jutgis un llibre per la seva portada”. Semblen portar vides ordinàries, però en realitat tenen un interior d’una ardent passió i una flamarada de creativitat inextingible. 

Poden adaptar-se bé a la majoria de situacions de la vida, per aquesta raó podran estar satisfets i donar consol a les altres persones. 

Són curiosos per naturalesa i mostren un genuí interès per una àmplia gama de temes. Són excel·lents oients, i la gent els buscarà per dialogar i desfogar-se dels seus problemes. Tenen un sentit de l’humor saludable i una gran comprensió de la ironia. Tendeixen a veure les coses des d’una perspectiva àmplia i una visió extraordinària, sempre amb una anàlisi introspectiva. 

Missatge

“Tot anirà bé”

S’anticipa un gir afortunat en la teva vida. T’arribaran regals que portaran la teva felicitat. Una situació incòmoda s’arreglarà. Busca l’equilibri entre els oposats. 

POEMA DE l’ARÇ

Llunarbori

Les fades em vesteixen de flors, cada primavera, 
per cridar ben blanc que ha arribat el bon temps.
Dóno recer, nèctar i fruites. 
Sóc molt estimat, i per molts sóc visitat.

Ara, cal tenir cura, car en la tendresa, dissimulades,

 hi tinc espines, per si de cas, se’m mengen massa o em fan sagnar.

 Que si punxo, ho faig de veritat.

Maria Cinta Texidó

 

Fonts: https://simbolosceltas.top/astrologia-del-arbol-celtico

 https://www.llunarbori.net/ 

ABELLA, Ignacio (1996) La magia de los árboles. RBA. Barcelona. 

Robert GRAVES. 

 

Comparteix!