unnamed (54)

Diari del Maresme entrevista a Marta Texidó

Nascuda a través del món digital (del portal thesecretlarevista.com), la nova editorial ‘The Secret la revista – Edicions’ acaba de publicar ‘Micro-Secrets’, una obra que combina un recull de fotografies originals amb micro-relats de l’escriptora Montserrat Cornelles. Aquest llibre, el primer d’una nova col·lecció impulsada per l’editorial, ja es pot trobar en algunes llibreries del Maresme. Entrevistem Marta Texidó qui, juntament amb Irene Roca, en són les editores.

Com ha nascut ‘The Secret la revista – Edicions’?
De fet, d’una manera inesperada. Fruit d’una situació ben desagradable. Va contactar amb nosaltres un editor que ens va anar demanant diners avançats per a la publicació del nostre primer llibre i el dia mateix de la presentació ens telefona l’impressor per dir que no tindríem els llibres perquè l’editor no ha pagat res. Finalment vam tenir els llibres i les editores som nosaltres, perquè aquell editor en qüestió encara està desaparegut. Sols espero que un dia aparegui i ens torni el que és nostre. Segueixo tenint esperança en l’ésser humà. Tenir la Irene Roca com a sòcia, una persona que em mereix tota la confiança, també ha estat una cosa bàsica i imprescindible.

Per què heu decidit fer el salt del món digital al de paper?
Sempre he comentat que he nascut en una impremta del barri del Coll de Barcelona, crec que era irremeiable arribar a aquest punt. El paper no morirà mai, conviurà amb el món digital. Tenir un llibre a les mans, sentir l’olor i el tacte del paper, el fet de passar els fulls… tot plegat proporciona un plaer insubstituïble.

En què consisteix la col·lecció que acabeu d’estrenar?
Bàsicament en treure a la llum el millor de moltes persones que ja són grans escriptors i que, per motius que tots sabem, no poden editar en el Monstre Editorial; per això és tan important que hi hagi editorials petites que apostin per les bones obres. Perquè si no fos així molt de talent quedaria a l’ombra… i tots hi perdríem.

…per això és tan important que hi hagi editorials petites que apostin per les bones obres. Perquè si no fos així molt de talent quedaria a l’ombra…Marta Texidó

Per què heu apostat pel gènere dels micros-relats?
Perquè ens agrada molt. I per anar obrint boca, ens ha semblat un molt bon començament. No són micro-relats normals, són màgics.

Com valores l’aportació creativa de Montserrat Cornelles?
Inesgotable i sorprenent. Començar amb ella és tenir l’èxit assegurat.

Quins canals fareu servir per distribuir les obres?
Veiem que les distribuïdores només aposten per les editorials que tenem més d’un llibre publicat, per aquest motiu, i evidentment perquè tenim una sel·lecció de bons llibres per publicar, això és el que ens proposem fer de manera immediata: ampliar la col·lecció «The Secret la revista». De moment la fem nosaltres, la feina de distribució. I ja podem dir, i amb molta satisfacció, que al Maresme, les millors llibreries ja tenen el nostre llibre.

Com estan acollint la proposta els primers lectors?
Doncs molt bé, de fet crec que ja esperaven una mica que féssim un llibre «en paper». Estan molt contents i a la primera presentació que es va fer a Barcelona van venir gairebé 100 persones.

Quin serà el proper projecte que portareu a terme?
El proper projecte és quasi ja una realitat. El nostre segon llibre sortirà per Sant Jordi, un llibre fantàstic del qual es parlarà molt, bona literatura, per als sibarites de les lletres. Es tracta d’una novel·la preciosa de la mateixa autora, la Montserrat Cornelles. Es titula «En nom de Lucrècia» i gira a l’entorn de la figura de Lucrècia Borja. No només és una bona història molt ben documentada, és molt més que això: és una novel·la que es mastega… per a paladars exquisids, vaja.

 

577159_10200157155282985_1331682232_n

 


R. Joan T. Font. Diari del Maresme

Comparteix!