P1290999

EL VERN

del 18 de març al 14 d’abril


“Soc una llàgrima lluenta del Sol”

Significat: resistència, força i passió.

Virtut: desafiament

Color de la sort: Verd brillant, vermell fosc

Planeta: Mart, Venus

Element: Foc i aigua

MITOLOGIA

Un repte

Pels Celtes el vern era un arbre molt vinculat a l’ esperit guerrer, l’ autèntic bruixot-guerrer de la batalla de tots els boscos, l’arbre més fogós en la lluita. Simbolitza la resurrecció, probablement per què la fusta passa del blanc al roig quan és tallada, recordant a la sang humana.   

En el calendari originat de l’alfabet oracular, el vern està relacionat al mes lunar que va del 18 de març al 14 d’abril, període en que el sol de primavera evapora les inundacions de l’hivern.  En la mitologia celta, de la branca més alta d’un vern cantava la veu oracular del Déu Bran. En la seva Lluna, tot reviu, reneix i rebrota. Arriba l’equinocci de primavera i el dia s’equilibra amb la nit. 

El vern ens diu que la veritable força neix del foc intern. Els primers humans de la mitologia nòrdica varen ser creats a partir de freixes i verns. A Irlanda, la reverència que se sentia respecte al vern era tan profunda que tallar-ne un era una ofensa criminal.

Pels druides el vern simbolitzava la unió entre els principis masculí i femení, i per tant

 l’ equilibri. 

El vern simbolitza la força i la lluita , mostra que guanyaràs una batalla. Potser has de dominar un conflicte interior. El mèrit de la victòria es pot mesurar pels obstacles conquistats en la temptativa de l’èxit. 

Les persones Vern, són vitals i optimistes . També nervioses, de caràcter aventurer i esperit mogut. Són persones molt admirades ja que encomanen aquesta vitalitat i motivació a les persones que tenen al seu voltant.

Pel seu caràcter actiu, els hi ve molt bé realitza ioga, exercicis de meditació i relaxació, i també exercicis a l’aire lliure. 

Son amoroses i càlides, però en el moment que detecten que la relació presenta fractures, salten cap a un altre amor sense pensar-ho molt. No li suposa massa esforç ja que son grans seductors i conquistadors.

 Acostumen a ser bons metges, periodistes, inversors  i professors.

Bons líders, obren camí amb passió guanyant simpatitzants i seguidors amb facilitat. Es concentren en objectius i no els agrada perdre el temps en coses innecessàries, valoren el seu temps. Estan motivats a l’acció i la ràpida obtenció de resultats.

Son encantadors, es relacionen fàcilment amb una amplia gama de personalitats diverses. Son confiables i confiats.

POEMA DEL VERM

Visc en els camins humits de la terra. 
Em banyo, d’arrels i tronc. 
I soc la terra de dins l’aigua 
perquè damunt s’hi faci vida. 
Soc el foc que destrueix, la lluita que no es veu 
i la força del guerrer que defensa 
l’esperança del color verd.
I després de la tempesta,
arribo sempre amb brots de calma

Llunarbori

CARACTERÍSTIQUES DEL VERN

NOM CIENTÍFIC: Alnus glutinosa 

FAMÍLIA: Betulàcies

ORIGEN: Europa, Àsia i nord -oest d’Àfrica

DESCRIPCIÓ: Arbre caducifoli que pot arribar a fer fins a 20 m d’alçada.
El tronc és recte. L’escorça és llisa i verdosa al principi, però esdevé marronosa i fissurada amb el pas del temps. La capçada és ampla i arrodonida.
Les fulles són verdes i fan 4-10 cm de llargada i d’amplada; tenen forma ovada, el marge amb dents grans retallades per dents més petites; els nervis són molt visibles i el pecíol fa 1-2 cm. Les fulles noves són enganxoses.

FLORACIÓ: Floreix al començament de la primavera. Les flors masculines pengen en aments allargats cilíndrics en grups de 3-5; les femenines en aments arrodonits i ovoides, en grups de 3-8.

FRUIT: Els fruits són petits i estan protegits per esquames dins d’una mena de pinya petita i compacta. A la tardor aquestes pinyes s’obren i cauen els fruits que es disseminen amb l’ajut de petites ales. Les pinyes buides resten a l’arbre durant força temps.

REPRODUCCIÓ: Es reprodueix per llavors i per esqueixos.

HÀBITAT: Viu a la vora dels rius, formant part del bosc de ribera, tant a la terra baixa com a la muntanya mitjana.

ALTRES INFORMACIONS: La fusta submergida en l’aigua dura molt de temps i s’utilitza en torneria. També s’empra per a la fabricació de mobles.
Les fulles fresques posades entre els peus i els mitjons calmen el mal de peus provocat per caminar

Maria Cinta Texidó

Fonts:  Gillian Kemp, Robert Graves,Ignacio Abella. Elena Sixto. http://www.llunarbori.net

 

 

Comparteix!