67239437_1088529488009830_2016243330952927525_n

ELS ARBRES, testimoni del temps

Fa tres anys, la Diputació de Segòvia va emprendre una tala de 200 arbres en el poble de Riaguas de San Bartolomé. Va ser una decisió, d’esquena als veïns, que va ocasionar un gran malestar quan van veure com canviava la fisonomia del seu poble. Malgrat les bones paraules i les promeses d’una ràpida extracció de les grans soques, aquestes segueixen estan allà mateix com a testimoni de la grandària que deurien tenir aquells arbres centenaris. 

En  motiu de les festes de la localitat i organitzat per l’Associació Sociocultural Riaguas de San Bartolomé,  els nens i nenes de la localitat van pintar sis de les 200 soques. Es van utilitzar diferents dissenys i colors, de gran vistositat, per recordar que el futur de la humanitat passa per preservar el medi ambient. 

Afortunadament la gran mobilització veïnal dels últims anys ha aconseguit que s’hagin plantat prop de 200 arbres de diferents espècies. A més a més la propera tardor podran plantar 125 més i finalitzar la construcció d’un camí pel gaudi dels veïns.

Amb aquesta noticia l’Associació vol recordar també als responsables de la Diputació de Segovia que fa tres anys es van  comprometre a treure les quasi 200 soques que encara queden després de la tala i que, ara si, suposen un veritable perill per la seguretat vial, molt més que quan estaven els arbres. Exigeixen una vegada més que compleixin amb el seu deure. Això si, deixaran les sis soques pintades pels infants, aquells que estan allunyats de la carretera, com un record permanent de la lluita d’un poble pels les futures generacions.

 

 

 

Comparteix!