40660_144984525525781_5682723_n

Els Mandales

La paraula Mandala prové del sànscrit i significa cercle sagrat. És un símbol sagrat de sanació, totalitat, unió, integració, l’absolut.
En la cultura occidental, va ser Carl G. Jung, qui va començar a utilitzar-los en les seves teràpies, amb l’objectiu d’arribar a la cerca d’individualitat en els éssers humans. Jung solia interpretar els somnis dibuixant un mandala cada dia i va descobrir la relació que aquests tenien amb el seu centre ia partir d’allà va elaborar una teoria sobre l’estructura de la psique humana.
La creació i decoració de Mandales ens porten equilibri i benestar a les nostres vides. Al pintar Mandales estem impulsant i desenvolupant la nostra creativitat. Ens fa connectar amb nostre infant intern, i recuperar el plaer de pintar sense sortir-se de la ratlla.
Si voleu començar a desenvolupar la vostra creativitat pintant Mandales us recomano que trieu un espai tranquil si pot ser sempre el mateix, música suau que us ajudarà a concentraré ia relaxar-vos. Una bona hora és abans d’anar a dormir, això ens ajuda a desconnectar de totes les coses que han passat durant el dia.
El material que necessitem és molt senzill, retoladors, llapis de colors o aquarel per als que ja tingueu pràctica en manejar pinzells. Ara ja tenim davant el model que hem escollit, fàcil, sense gaire complicació per ser el primer, començarem a pintar del centre cap a fora, després amb la pràctica podrem invertir el sentit, de fora cap a dins, deixar-vos portar per la intuïció escollint els colors que més us agradin o els que sentiu l’impuls d’utilitzar. Quan el cansament arribi, millor parar i deixar-lo per un altre dia, no tenim perquè acabar de seguida. No us desanimeu pels primers resultats, ningú neix ensenyat, tampoc els llenceu, guardar-los, això us permetrà anar veient el vostre progrés i evolució.
A partir del primer dia notareu els beneficis de pintar Mandales, aquesta mateixa nit descansareu millor, això repercutirà en un millor rendiment per al dia següent, estant més atent i si concentrats.
Els Mandales tenen el poder de restablir l’ordre i equilibri naturals, que anem perdent amb les experiències i vivències mundanes.
Com podreu comprovar us portaran molts beneficis. Una encertada decisió.
L’harmonia entrarà de nou en les vostres vides.

Maria Rosa Ureña

Comparteix!