fora3

FINESTREJAR

En aquest moment present, som molts que estem vivim la vida des de dins, cap a dins. I si hi ha dins és que sabem que existeix un “a fora”. Un fora imaginari que està molt lluny i el podem recuperar visualitzant, o un molt present que el veiem per les finestres. 

Temps era temps, a la meva escola de nenes, la mestra ens deia sovint “La mujer en la ventana más pierde que gana”, i jo vaig entendre que , això tan divertit, estava molt mal vist i sobretot si ho practicaven les dones.  

En la meva edat adulta aquest luxe de mirar per la finestra, no l’he pogut practicar. La meva vida ha estat molt pautada i marcada per les preses. I ara resulta que, de cop i volta, el Coronavirus ens ha exigit una parada i ens ha tornat el TEMPS que mai teníem. Un temps que, primerament, t’inquietava per ser tant i després a poc a poc aprens a perdre’l i també ha aprofitar-lo. 

Així que m’he posat a finestrejar amb l’afany de remirar el meu voltant. Per de bon matí, descobrir com comença el dia tímidament i com, per poder estrenar i fer-me’l meu. ÉS molt bonic veure  com, a poc a poc, els arbres, els ocells, el cel va canviant de to. Els dies poden ser clars, o ennuvolats, el cel és un tapís ple de textures o ben llis. 

He trobat molt divertit canviar de finestra en diferents hores del dia, per veure les coses des de diferents punts de vista i des de diferents tons de llum. No hi ha rastre d’avions, el cel està ple d’ocells que ens visiten sense por. Finestrejar m’ha ensenyat a estimar les fulles noves de l’alzina del meu carrer, el procés de creixement de les flors del taronger. 

 A les 20h, cada tarda tenim una cita amb els veïns per aplaudir a tots els que ens estant cuidant. Des de la finestra ens veiem, ens saludem, riem i parlem lliurament sense mascareta des dels balcons i les finestres. I  quan ens acomiadem, jo em quedo a acompanyar amb la mirada les últimes llums del dia , moment màgic per agrair a l’univers i a la vida . Esperar la lluna i els estels en les nits clares de primavera sempre és esperançador. 

Què, uns animeu a finestrejar?  finestreja i penja una foto !!

Cinta Texidó

Comparteix!