foto_1200x600_cerebro

Entrevista a Joe Dispenza per Marta Texidó

En Joe Dispenza és doctor en Quiropràctica, bioquímic i neurocientífic. En els últims 10 anys, ha donat conferències en més de 17 països en sis continents informant sobre el paper i la funció del cervell humà. Ell ha ensenyat a milers de persones a re-pensar a través d’un programa científicament comprovat sobre els principis neuronals fisiològics.  Ara el seu llibre «El placebo eres tu» ens obre noves portes.

MT-Sembla ser, Joe, que tens un magnetisme especial per la ciutat de Barcelona?.

JD-Per alguna raó a la gent de Barcelona li agrada el que dic.
Sempre vaig on em conviden i veig que a la gent d’aquesta
ciutat els hi va molt bé, perquè tenen un bon equilibrí entre
el cap i el cor.

MT-És possible que les persones del nostre país entenguin més com adaptar els coneixements que expliques en el teu nou llibre?

JD-Sí, és molt possible, sou més oberts de mentalitat i menys analítics que altres cultures i esteu oberts a donar-me una oportunitat.

MT-Aquest llibre «El Placebo eres tu» l’has escrit perquè creus que amplia molt els coneixements del llibre anterior i donarà llum a nous descobriments?

JD-Bé, el primer llibre que vaig escriure era molta ciència i molta filosofia, molta teoria. El segon era el manual de com fer-ho i aquest tercer és la demostració dels resultats de com fer-ho i sobretot en desmitificar tot el procés, per fer-ho el més fàcil i entenedor possible.

MT-M’ha cridat molt l’atenció quan parles del Nocebo, ja que se’n parla poc. Realment el que estem acostumats és a parlar del placebo.

JD-El placebo funciona perquè una persona està decidida a creure que una cosa li donarà un bon resultat. El nocebo funciona perquè la gent té por que es provocaran efectes secundaris i això és la profecia de l’auto-compliment. I bàsicament és la gent que veu el got mig ple o el got mig buit.

MT-El que més sobta és que tornem una mica enrere. Com és que després de tants anys d’investigació encara estiguem a les beceroles? Com és que no ho entenem i ens decidim a guanyar salut i harmonia?

JD-La gent sí que ho entenia, però era més a nivell filosòfic, de mica en mica està intentant anar més enllà i per fi anar a allò pràctic. La gent entenia com funcionava l’efecte placebo, però no es sabia la ciència que hi ha darrere d’això. I ara. a través d’aprendre i entendre la ciència que hi ha darrere, podem trencar el mite, anar més enllà i aplicar-ho.

MT-Joe, recomanes fer meditació?

JD-Sí, ho recomano moltíssim per tres raons, primer per anar més enllà de la ment analítica que és la que ens posa barreres, dos per aconseguir arribar al que jo anomeno l’estat de l’ésser , més enllà de la consciència, i tres per ensenyar al teu cos a canviar en lloc de viure en el futur viure en el present. Com més analític ets, més suggestionable de pensaments.

MT-Si el cos humà pot activar-se com si fos la seva pròpia farmàcia, tal com expliques en el teu llibre, les grans empreses farmacèutiques haurien de canviar d’activitat i molts hospitals podrien tancar. És possible que això passi?

JD-Hahahhaha!, a les farmacèutiques no els hi faria pas massa gràcia això, però l’important no és el placebo, és la cura, és el cos, és el que genera els antidepressius, els antibiòtics , els antiinflamatoris… és clar, si aconsegueixes que arribem a la consciència de què el cos té el poder de fer això, és quan tu pots arribar a aquest estat de salut.

MT-Canviaria moltíssim la societat.

JD-Tindries a molta gent lliure, molt més lliure.

MT-Ja saps que la revista es diu the secret i que va néixer poc temps després de que vingués al nostre país el documental «Y tu que sabes?» en el que tu hi participaves i que sempre hem tingut una certa sincronia en trobar-nos. Ara fa set anys que vàrem coincidir per primera vegada. Sempre a les nostres entrevistes, Joe, demanem que ens expliquin un secret…

JD-El secret és que no podem esperar que la riquesa ens faci sentir abundants, no podem esperar que la nostra relació ens faci sentir amor, no pots esperar a què la teva esperança et faci sentir esperançat. Aquest és l’antic model, és pensar que el canvi serà una cosa externa que provocarà aquestes sensacions en tu.

La gràcia és que tu crees aquesta cosa, la riquesa crea riquesa, l’amor genera amor, però ets tu que l’has de generar dins teu, i quan entens que no hi ha aquest canvi, de l’alquímia de què amb el fang fas or, no, amb or fas més or.

La cosa és que no has d’esperar que l’experiència vingui de fora.

MT-Tens previst fer mes cursos en el nostre país?

JD-És molt possible que tornem ha estar aquí l’any 2015, hi ha un gran grup aquí de persones que ens recolza. Tenim previst un taller a Berlín l’estiu vinent i serà el termòmetre per venir a Barcelona després.
Podeu venir a Berlín, ja que és farà en un lloc fantàstic. En allà la màgia tindrà lloc.

MT- Moltes gràcies, Joe, ens veiem l’any vinent.

Marta Texidó

foto de Marta Texidó.

 

Comparteix!