P1000773

Miasmes De Tristor O Macarrons

La notícia és extraordinària. Llegint el diari vaig trobar, en la secció d’anuncis, un que em va interessar. L’anunciant era el Dr. Pessic. Assegurava que feia passar la tristor. En aquells dies estava trist i vaig acudir a la cita de l’anunci. Em va atendre el mateix Dr. Pessic. Era un home esberlat, despentinat, mal vestit, li faltaven dents i anava vestit de cuiner. Entusiasmat em va assegurar que la tristor fa casa dins la nostra panxa i cal fer-la fora. Com a remei em va preparar un plat de macarrons amb salsa de tomàquet que tenia un pessic de dolçor, una esgarrapada de salabror, una carícia de pebre i una presència d’orenga. Per sobre estava nevat de pólvores de formatge rialler. Com a companyia un bon vi que passava fàcil, netejava la gola i obria l’estómac. El Doctor em va dir – tanca els ulls, oblida’t de tot i comença a menjar -. Va ser balsàmic. Quan vaig sortir de la consulta no m’importava gens tot el que m’entristia. Abans de sortir li vaig preguntar què hagués passat si no m’agradessin els macarrons. El Dr. Pessic, va dir, té plats per a tots els gustos. En tots els casos foragiten la tristor i et fan sentir ple d’energia.
Cita d’en Svileta de Tessàlia: «el bon menjar i millor beure fan oblidar les penes de la vida.»
Francesc Estival
Fotografia: Montserrat Cornelles

Comparteix!