401

Rakesh Mohan Hallen

Sempre m’ha agradat molt viatjar. M’agrada explorar, conèixer gent, intercanviar idees… i què hi ha millor que fer un viatge? Ara, físicament, em sento limitat ja que les meves cames no em responen com abans. I viatjo per internet.

Tot va començar visitant el Facebook. Vaig conèixer la Irene Roca, i aviat ens vàrem fer amics, gairebé fa tres anys ja. Intercanviàvem, i encara ho fem, els nostres desitjos, les nostres exploracions, els nostres pensaments.

Un dia, la Irene em va donar a conèixer The Secret La Revista, la seva secció en anglès. Va ser llavors quan va començar el meu viatge per The Secret La Revista. Vaig començar a llegir alguns articles en català i en castellà, després de traduir-los a través del Traductor de Google . Això va ampliar, efectivament,  els horitzons del meu coneixement. Poc després l’editora, Marta Texidó, la va nomenar  Cap de la secció d’anglès, i la Irene volia que jo l’ajudés. Em feia content fer-ho? Sí, moltíssim!!!

Vaig començar aquesta col·laboració mitjançant la publicació d’alguns assajos que he estat escrivint i publicant a scribd.com. Però aviat l’àmbit es va ampliar a altres llocs de The Secret. Vaig compartir algunes cançons, una mica de música, algunes cançons en hindi, urdú… Es van ampliar les meves exploracions i tot plegat ha estat molt agradable. Jo no coneixia Catalunya, però ara en sé una mica. Ara conec diversos plats catalans, llocs i persones de Catalunya. També parlo una mica el català, i tinc moltes ganes de visitar Barcelona algun dia, per poder veure aquests bells llocs i experimentar aquesta bella cultura, com el festival de Corpus de Sitges. Estic ben segur que en gaudiré molt.

Si em pregunteu per què Barcelona?, hi ha molts altres llocs a la Terra, fins i tot a l’Índia, llocs que mai no he visitat… Potser us diré que estic una mica fart de les multituds, i l’Índia és sempre tan plena de gent, i és tan difícil escapar-ne!… Voldria fer un viatge a Barcelona, amb la Irene com la meva companya i guia.

Sí, m’estimo la Irene i Catalunya, tot i que encara no sé prou català i sóc conscient que no pot ser fàcil viatjar per Catalunya sense un bon nivell de català; jo no parlo castellà tampoc i sé que no tothom parla o entén l’anglès. Sí, serà un desafiament, i m’agraden els reptes. Ara el meu repte és curar les cames a través de la meva sessió diària de ioga. L’espiritualitat de l’Índia, que he heretat i conreat, s’ha convertit en una part de la meva personalitat, i crec que m’ajudarà molt, ja que sempre ajuda a tothom qui la practiqui.

Rakesh Mohan Hallen

Comparteix!