bench

Rolfing

El rolfing va sorgir en els anys 60, Ida P.Rolf, doctora en bioquímica de la universitat de Colúmbia(USA). Va descobrir la importància de les fascias (teixit connectiu) en la postura del cos humà i la relació de l’home amb la força de la gravetat.

Tots els organismes tenim la capacitat d’adaptar-nos a l’entorn i evolucionar d’acord amb les condicions que es donen com preestablertes. La facilitat amb que els nostres cossos superen aquest repte és el més important per al nostre benestar, tant físic, com emocional.

Aquesta situació ideal no sempre es produeix. En el món industrial i urbà l’home ha permès que el pes del seu cos es desplaci d’aquest eix vertical. En conseqüència, el seu cos s’ha escurçat i ho acusa com dolor d’esquena, fatiga crònica o problemes d’edat. Pot ser que no entengui la causa de molts dels seus malestars, i que hagi passat per alt un senzill problema: Està en desequilibri – en lluita amb la gravetat.

Per fortuna aquesta situació és reversible. Gràcies a la plasticitat de les fascias, i mitjançant pressions profundes i precises sobre elles, és possible reconduir el cos cap a la seva òptima relació amb l’espai. I és llavors quan la força de la gravetat brinda novament el seu suport. Una agradable sensació de fluïdesa i lleugeresa, que en el Rolfing es diu “lift” (elevació), confirma que el cos ha recuperat la seva capacitat d´ autocuració, habitualment ni ha prou amb 10 sessions.

 

Comparteix!