thumbnail_P129082822

SERVERA

Del 21 de gener al 17 de febrer

«Sóc una extensa inundació en el pla»

Significat: Transformació i regeneració, ànim i protecció, acceleren el naixement de novetats.

Virtut: Sensibilitat

Color de la sort: gris clar

MITOLOGIA CELTA

És l’arbre de la vida i de l’endevinació, i la protecció. Es relaciona amb vidents i oracles. Atrau els ocells i murmureja bons auguris. Per l’estrella de cinc puntes que fan les seves llavors, es considera un arbre protector i màgic. Els druides utilitzaven les seves vares per invocar als bons esperits. En aquesta Lluna, la natura reviu i la saba comença a bellugar. Es celebra l’embolc per agrair la fertilitat del sòl i beneir les llavors.

Les persones servera: Viuen la vida amb passió. Són criatures visionàries que s’entreguen apassionadament als seus ideals. Tenen una gran presència, tot i que la seva influència és silenciosa. Vitals i optimistes, confien amb la seva veu interior. Són intuïtives.

Són persones plenes d’encants, alegres, que donen sense esperar res a canvi, gaudeixen cridant l’atenció, estimen la vida, les emocions, són incansables, inclús poden arribar a gaudir de les complicacions. Els natius de la servera, en general , són persones de bon gust, artistes, apassionades i poden ser molt emocionals i sensibles, tenen sempre bona companyia, perdonen però no obliden. No perden mai l’optimisme i es mostren generalment solidaris amb persones alienes.

Salut fràgil però resistent en els embats de la vida, el seu gust per a les complicacions i una excessiva tensió poden afectar la seva salut. Són enamorats passionals i impetuosos, i en general, canvien sovint de parella. Elegants i delicats, podrien aconseguir l’èxit en activitats artístiques.

POEMA DE LA SERVERA

Sóc una estrella dins el cor

Sóc dels ocells que em despentinen, bons auguris

Sóc el picarol alegre del bosc

Sóc un riu que murmureja els secrets del més enllà

Sóc el primer foc

Sóc la llibertat dels fruits alimentant als déus

Sóc el tresor de qui confia en mi

 

Llunarbori

CARACTERÍSTIQUES DE LA SERVERA

Sorbus domestica Arbre caducifoli que pot arribar a mesurar fins a 15 m d’alçada. Creix preferentment en indrets ombrívols de la serra, encara que pot prosperar en qualsevol lloc. Sovint es cultiva com a ornamental.

FULLES: Les fulles es disposen de forma alterna a les branques. Són compostes i estan formades folíols amb el marge serrat. Els folíols es presenten en grups de 11 a 17 i mesuren entre 3 i 6 cm de llarg.

FLORS: Blanques de 8 a 18 mm de diàmetre i estan agrupades en ramells. Floració: abril – juny .

FRUITS: Apareixen a la tardor, de setembre fins a novembre . El fruit recorda a una pera petita i arrodonida de color verdós . Les serveres són molt aspres, però si es deixen madurar sobre un llit de palla, fins que prenen un color més fosc, es poden menjar. Tenen un gust lleugerament àcid que pot resultar agradable.

Maria Cinta Texidó

Fonts: Gillian Kemp, Robert Graves,Ignacio Abella. Elena Sixto. www.llunarbori.net

Comparteix!